
Do we get a “second chance” at putting our trust in Jesus after we die?

I actually received this question a few times in totally different settings this past month, so the idea must be
making the rounds.

As always, we turn to God’s Word (not our own ideas) for the answer.

For this question, Hebrews chapter 9:27-28 makes it pretty plain:

And just as it is appointed for man to die once, and after that comes judgment, so Christ, having been offered
once to bear the sins of many, will appear a second time, not to deal with sin but to save those who are
eagerly waiting for him.

So, the answer seems quite simple: Nope! No second chances after we die.

When you think about it, if Jesus is going to give everyone a chance to trust in Him after we die, it makes zero
sense that He would commission us to go into the world to call people to trust Him before they die. I mean, Jesus
can do it so much better than we can, so why bother sending us to do it.

Keep in mind what Jesus said in Luke 16:31, “If they do not hear Moses and the Prophets, neither will they be
convinced if someone should rise from the dead.” In other words, if they don’t believe based on what we say about
Jesus, they won’t believe if Jesus says it Himself!

Thanks for asking,
Pastor David

Send your questions to pastor@livingwordlutheran.net


